Groepen


In onze dansschool zijn er verschillende dansstijlen om uit te kiezen. Deze stijlen kunnen gegeven worden mits voldoende interesse van jullie. Hieronder vind je al enige informatie. Wil je graag meer weten, dan kan je altijd vragen stellen via de gekende kanalen.


Hip hop - NIEUW!

Hip-Hop is een culturele beweging, vooral bekend als muziekstijl. Ze is ontstaan in de jaren 70 in New York, en voornamelijk in de arme wijk The Bronx. Wat hip hop zo speciaal en populair maakt, is dat er geen standaard regels of technieken zijn. Iedereen kan zijn eigen versie van hip hop dans creëren. De dansstijl blijft zich nog steeds ontwikkelen en is de basis voor de substijlen: popping, locking, waving, housing, breakdancing, wacking, krumping, bonebreaking en new style.


Little move

Deze les heeft niets te maken met dansen. Tijdens deze bewegingsles gaan we aan de slag met de motoriek van de allerkleinste door middel van spelletjes, parcours,… (vb. Reisje rond de wereld). Tijdens dit uurtje kunnen de kindjes zich uitleven en tegelijkertijd evolueren in hun kunnen.

Deze les is toegankelijk vanaf 2,5 jaar. Er zijn 4 reeksen van 5 zondagen. Er is ook mogelijkheid per les deel te nemen.


kleuters

Bij de kleuters wordt er voornamelijk gefocust op (senso-)motoriek. Dit wordt gestimuleerd met creatieve bewegingslessen, spelletjes en oefenpassen. Om zo het dansen te leren ontdekken en zich als kind verder te ontwikkelen.

Deze les is toegankelijk vanaf 3 jaar. Instapmomenten zijn voorzien in September en Januari.


Kids & Mixed styles

De kinderen kunnen kennismaken met verschillende dansstijlen. Ze krijgen een uitlaatklep en worden gemotiveerd om de richting aan te geven waarin ze graag willen verdergaan. Met een beetje discipline zijn ze snel klaargestoomd voor het echte werk.


Showdance

Stijlen zoals Hip-hop, Modern en Jazz hebben een zeker 'showgehalte'. Daarom is Showdance een heel toegankelijke, combineerbare dansstijl waar showgehalte centraal staat. Een stijl waar iedereen het beste van zichzelf kan geven. Beginner of gevorderd, het gaat om uitstraling en afwerking.


Girly

Kenmerkend zijn de stijlvolle, meer vrouwelijkere en sexy bewegingen die men uitvoert. Sexiness en attitude! Geen balletsloefjes maar HOGE HAKKEN! Dansen op iconen zoals...

Beyonce, Ariana Grandé, Rihanna, Little mix,...

Deze stijl is vrij recent uitgegroeid tot een van de populairste dansstijlen en nog niet veel gegeven in andere dansscholen.

Toegankelijk voor iedereen, dus ook mannen, vanaf 14 jaar!!


Modern/Jazz

Een les modern/jazz begint bij opwarming (conditie, kracht en lenigheid). Technieken zoals draaien, sprongen en verplaatsingen en als derde het toepassen van de technieken in een choreografie met de nadruk op coördinatie, snelheid en controle van het lichaam. In deze dansvorm is er een duidelijke expressie. Een choreografie niet zomaar dansen, maar vertellen!!


Disco

Verwar je niet met discostijl uit de jaren 70. Dat is alles behalve waar we het hier over hebben. Deze disco is high level energiek! Uptempo, ongelooflijk snelle bewegingen, kracht en synchroniteit. Attitude ten top. Een nog zeer ongekende dansstijl dat groeit aan populariteit want het is dan ook NIET NIKS!!


Showteam

Ben jij minstens 10 jaar en klaar om een stapje verder te gaan? Sta jij graag voor een publiek? Dan is dit team misschien wel iets voor jou! Tijdens deze les proberen we onze dansers zo goed mogelijk tot éénzelfde niveau te brengen. Ze gaan dansen buiten de dansschool op vb. events, kerstmarkten, basketbalwedstrijden,.. Heb jij sterallures in jou? Waag je kans en kom naar onze proefdag! Wie weet word jij wel geselecteerd voor dit team.

Let op! Dit team kan je enkel volgen indien je nog minstens één andere les volgt.


Klassiek ballet

Klassiek ballet vormt de basis van vele dansstijlen. Het is één van de meest sierlijke vormen van dans. De focus ligt voornamelijk op lenigheid, elegantie en techniek (sprongen, draaien en lichaamsbeheersing). Wanneer je voeten/enkels sterk genoeg zijn kan je starten met spitsen.


(Summer) Workout

Workout is fitness... fitness is GEEN workout!

Intensief werken aan uithouding, kracht en lichaamsbeheersing. Bedoeld om zo expressief mogelijk te kunnen blijven dansen gedurende een hele choreografie/show. En dat is zeker geen overbodige training. Een must voor iedere danser op niveau en als combinatie bij eender welke dansstijl. Wil je gewoon werken aan je conditie, zonder enige dansachtergrond, ben je eveneens welkom. Het is goedkoper dan een fitnessabonnement.

Bij (summer) workout heb je verschillende mogelijkheden:

1) Eenmalig volledig dansjaar (Niet geldig tijdens de Summer Workout).
2) 10-beurtenkaart (te bestellen via mail of tijdens de les met gepast geld of Mobile banking).
3) Summer workout, kom en betaal per les eenmalig.

Volg ons & informeer